Marko Panić: Ne znam čemu toliko gađenje prema reprezentaciji, pokazali smo karakter

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je veliku pobjedu u Švicarskoj protiv domaće selekcije rezultatom 24:21 i tako došla na korak od plasmana u baraž za Svjetsko prvenstvo.

Naš tim je dominirao u odbrani, a upravo zbog jake odbrane stigli smo do dva boda, koja su nas dovela na vrata baraža. Odličan meč odigrao je Marko Panić, a za Oslobođenje kaže da je pobjeda velika, ali da je tek prvo poluvrijeme završeno.

– Pokazali smo šta možemo i koliko možemo. Pored strašnog hendikepa i nedostatka tri vrlo značajna igrača, tu je bila masa komentara od javnosti, kojekakvih portala, ne znam kako da opišem to gađenje prema reprezentaciji, ali mi smo večeras pokazali kakav karakter imamo. Bili smo svi kao jedan i doslovno smo na terenu ginuli jedan za drugog. Utakmica je bila takva da je svako od nas dao 150 posto od sebe, bez obzira na to koliko je bio na terenu. Želim da ovako nastavimo, kaže nam Panić i nastavlja:

– Bila je ovo veoma borbena utakmica i presudila je naša želja za pobjedom. Imali smo abnormalnu koncentraciju u odbrani, a s ovakvom igrom rezultat ne može izostati. Moramo zadržati ovo razmišljanje. Ovaj meč je bio pod moranje. Osjetili smo Švicarce, oni su nas potcijenili, a dobili su “batine” od nas. To je jedna veoma kvalitetna ekipa i Tuzli nas čeka pravi rat, naravno tu mislim na teren 20 puta 40. Vjerujem da će dvorana biti puna i da ćemo ostvariti i drugu pobjedu i onda čekati baraž, istakao je Panić, koji je večeras bio pod posebnim nadzorom u napadu, jer su Švicarci igrali duboku odbranu na njemu.

– Oni igraju specifičnu odbranu prema desnom beku, a to je dalo prednost ostalim momcima. Što se mene tiče nema problema, svako radi svoj posao, danas je iskočio jedan, sutra će neko drugi. Najbitnija je pobjeda, meni nije važno koliko ću golova dati, već je važno da pobijedi reprezentacija Bosne i Hercegovine, poručio je za kraj Panić.

 

 

(oslobodjenje.ba)