Rezime prvog polugodišta u OŠ ‘Berta Kučera’

Brojno stanje učenika po rodu u prvom polugodištu iznosio je 301 M i 318 Ž sa mogućnošću minimalnog ostupanja.

Odjeljenja prvih, drugih i trećih razreda ne ulaze u prosjek školskog uspjeha zbog činjenice da se uspjeh ovih razreda vrši opisinim ocjenjivanjem.
Prosjek školskog uspjeha svih odjeljenja od četvrtog do devetog razreda na polugodištu iznosi 3,89, što je za svaku pohvalu.
Od 619 učenika, 24 ima sniženo vladanje od kojih je 15 učenika osmih razreda.

Učenici škole su ukupno izostali sa nastave 8.403 časa, od čega je neopravdano svega 101 izostanak.

Razredi sa dvocifrenim brojem učenika u odjeljenjima četvrtih i petih razreda, najbolje uspjehe su imala odjeljenja učiteljice Jasne Redžić sa prosjekom 4,43 (četvrti razred) i učiteljice Ernise Julardžija sa prosjekom 4,36 (peti razred)

U višoj nastavi u odjeljenjima sa dvocifrenim brojem u čenika, najviše uspjeha su imali učenici šestog razreda kod razrednog starješine Dženane Julardžija sa prosjekom 4,04, potom od sedmih razreda najbolji prosjek uspjeha učenika je 3,58 kod razrednice Edine Kurt, te najbolje odjeljenje osmih razreda je kod razrednog starješine Mirele Hodžić sa prosjekom 3,41.

Odjeljenja četvrtih razreda, najbolji uspjeh su ostvarili iz predmeta Tjelesna i zdravstvena kultura sa prosjekom 4,61, a najlošiji rezultat iz predmeta Engleski jezik sa prosjekom 3,80.

Peti razredi su imali najbolji uspjeh iz predmeta Tjelesna i zdrav. kultura te Muzička kultura sa istim prosjekom 4,35, a najlošiji rezultat je iz predmeta Matematika 3,53

Odjeljenja šestih, sedmih, osmih i devetog razreda, najbolji rezultat su postigli iz predmeta Muzička kultura sa prosjekom 4,55, a najlošiji rezultat je iz predmeta Matematika sa prosjekom 2,66.

 (berta kucera)