Bh. rukometaši bolji od Saudijske Arabije

Nakon prvih 30 minuta bilo je 17:13 za našu reprezentaciju nakon čega se Arabija vratila u igru i smanjila prednost Šumanovih izabranika koji su na kraju slavili rezulutatom 29:26.

Najefikasniji u našem sastavu bio je Alen Ovčina sa šest golova, dok su desni bekovi Marko Panić i Dejan Malinović dodali po pet pogodaka.

Naši rukometaši će i sutra igrati protiv istog protivnika i to od 17.30 sati. Povratak je planiran za nedjelju prije podne, a naš tim u glavni grad BiH se vraća u nedjelju u popodnevnim satima. U utorak je planiran put za Švicarsku, a dan kasnije je na rasporedu meč sa domaćom selekcijom dok je revanš 13. januara u Tuzli.

Dvorana: Mala Arena u Beogradu. Sedmerci: BiH 2 (1), Saudijska Arabija 5 (5). Isključenja: BiH 12 minuta, Saudijska Arabija 6.

BiH: B. Burić (tri odbrane), Tatar (šest odbrana), Ahmetašević, Nuić 2, Ovčina 6, Prce 1, Terzić 2, Vegar, Mandić 1, Tarabochia, Perić, Panić 5, Malinović 5, Vražalić 2, Predragović 1, Haseljić, Vranješ 2, Građan 2. Selektor: Bilal Šuman.

 

 

 

(oslobodjenje.ba)