Ko je prerano počeo odbrojavati, kome je ukraden novčanik, a ko je popio čašu šampanjca sa pepelom

Novogodišnji period vrijeme je kada se uglavnom razmišlja gdje će se proslaviti, s kim i na koji način. Naravno, nezaobilazno je i osmišljavanje stajlinga, posebno kada je ženski spol u pitanju.

Društvene mreže preplavljene su fotografijama na kojima svi izgledaju skoro pa savršeno. No, iza svega toga krije se i druga strana priče. Šta se desi kada novogodišnji planovi ne idu onako kako su zamišljeni?

Zakašnjeli provod

Poznate bh. ličnosti podijelile su s nama anegdote i sjećanja na neku od proslava iz prošlosti.

Tako nam je manekenka Tea Bošković kazala da je 2016. prvi put provela doček u svom stanu u rodnom Mostaru.

– Dugo sam planirala tu Novu godinu, trebala sam je proslaviti negdje vani, ali sam imala mnogo posla prije toga i nikako nisam stigla sve. Od svih silnih planova, na kraju ništa nije bilo. Inače nisam pobornik tog planiranja i slično, ali tada sam baš imala želju otići negdje. Ostala sam u stanu da slavim prvi put u životu. Sa prijateljima, naravno, i bilo je super. Mogu reći da ni taj kućni provod nije loš kada imaš dobro društvo. Poslije sam otišla na put, na zakašnjeli provod – ispričala nam je Bošković.

Marinković

Marinković

Glumac i šoumen Dragan Marinković Maca vrlo rado se prisjetio jednog od dočeka, u svom stilu, kroz smijeh i šalu.

– Ne znam tačno kad je to bilo, ali sam malo više popio prije vremena. Pogledam na sat i počeo sam odbrojavati od deset, standardno, i sve do kraja. Vidim ja raja me gleda čudno i skontah da je bilo, ustvari, deset minuta do ponoći. Izvukao sam se rekavši da je to bila generalna proba – govori raspoloženi Maca.

Malo šta može biti gore od toga kad novčanik s dokumentima i novcem izgubite u najluđoj noći. Aidi Bukvi, glumici, upravo se to desilo, i to kada je još bila srednjoškolka.

– Krenula sam kod prijateljice da se šminkamo i sređujemo. Išla sam tramvajem. Poslije vidim da mi nema novčanika. I ne, nisam ga zaboravila niti sam ga ostavila negdje nego mi ga je neko ukrao iz torbe. To mi je bio smak svijeta. Preplakala sam cijelu noć i nije mi bilo ni do čega. Ipak sam proslavila tu Novu godinu. Tješilo me je društvo s kojim sam bila. Kako nisam imala para, oni su mi plaćali pića. To mi je baš ostalo u sjećanju, jer mi je ta Nova godina prisjela. Ali, imala sam prijatelje koji su je izvukli, drugarice iz srednje škole koje mi nisu dale da očajavam niti da sam tužna – iskreno nam govori Bukva.

Maja Miralem je sa svojom porodicom, kumovima i prijateljima dočekala 2016. u glavnom gruzijskom gradu Tbilisiju. Zbog tada petogodišnjeg sina Vanje i četverogodišnjeg sina kumova Dorijana, izašli su na javni doček. Kako nam je rekla, spektakularni vatromet premašio je sva očekivanja i počeo je već u 23 sata. Naposljetku, morali su se skloniti u obližnji kafić s nadom da će uskoro prestati.

Spaljene želje

– Ali, nije prestajalo. U neka doba sve smo imali spremno, čak i šampanjac. Zakasnili smo deset minuta na doček, jer nismo čuli ni odbrojavanje niti smo čestitali jedni drugima. Uopće nismo znali da li je stigla nova godina ili nije. S nama je bila i prijateljica, Ruskinja, koja nam je rekla da postoji njihov stari običaj. Trebalo je na papirić napisati svoje želje i zapaliti ga, a pepeo treba pasti u čašu od šampanjca i to popiti. Uopće nisam gledala šta ni kako drugi pišu. Ja sam svoje želje napisala na ogromnom papiru. Nije do kraja ni izgorio. U tom momentu sam postala sujevjerna i bojala sam se da mi se želje neće ostvariti. Tako da sam na kraju ugurala papir u sebe i popila šampanjac sa pepelom. Bilo mi je muka i počela sam povraćati – prisjetila se Miralem.

Bebek

Bebek

Provjera bankovnog računa

Legendarnog Željka Bebeka naš poziv zatekao je u vožnji.

Iako se u tako kratkom vremenu nije mogao dosjetiti nijednog događaja ni anegdote, kazao nam je da je kod muzičara sve uobičajeno s obzirom na to da za Novu godinu pretežno negdje nastupaju.

– Sve u vezi s ovakvim danima je uobičajeno. Zapravo se nikad ne desi nešto nepredviđeno što bi se moglo prepričavati kao anegdota. Sve se zna, kada krećem od kuće, koliko nas ide, gdje idemo, gdje spavamo, šta pijemo i jedemo, u koliko nastupamo… Jedino što provjeriš je bankovni račun da vidiš da li te je platio neko. Jedino nas šokira ako na koncert ne dođe publike. To je nešto što te može izbaciti iz kolotečine – govori nam raspoloženi Bebek.

 

 

(avaz)