Jajački karatisti na 26 turnira osvojili 131 medalju

Karate klub „Kumite“ iz Jajca jedan je od najboljih i najtrofejnijih u našem gradu u 2017. godini. Perspektivni karatisti osvojili su 131 medalju na raznim takmičenjima u našoj zemlji, ali i šire.

-Mi smo veoma mlad sportski kolektiv i nismo očekivali ništa posebno jer svi znamo da treba dosta vremena da se napravi neki ozbiljan rezultat, ali s ponosom mogu reći da je naš  u ovoj godini prkosio vremenu i svim sportskim preprekama. Unatoč tomu napravili jako veliki i ozbiljan rezultat, govori nam Ante Katić, trener KK “kumite” Jajce.

Na samom početku odnosno na prvom treningu klub je krenuo sa 4 člana da bi na završetku sezone 2017. godine okupio 92 mlade i jako talentirane djece od 4-16 godina.

-U ovoj godini naš klub je bio ukupno na 26 turnira od toga 14 međunarodnih, a bili smo učesnici i na dva seminara u Neumu i Bihaću te organizatori kampa “Susret prijateljstva Jajce 2017”. Na 26 turnira osvojili smo 131 medalju od toga 32 zlatne, 44 srebrne i 55 brončanih medalja, ističe Katić.

Neke od najznačajnijih uspjeha su ostvario je Tomislav Katić. On je osvojio 2. mjesto na federalnom i na državnom školskom takmičenju te  4. mjesto na školskom Balkanskom prvenstvu u Novom sadu.

Takmičar s najboljim rezultatima u klubu za 2017. godinu je Una Cerić-Zulum koja je osvojila 8 zlatnih, 6 srebrnih i 9 brončanih medalja.

Po mišljenjima karate stručnjaka klub ima jednu od najvećih karate nada u BiH. Radi se o Azri Hadžić koja ima samo 6 godina.

Također, klub je jači za još jednog majstora karatea i trenera jer se klubu priključila Ivana Jonjić Bungić, a Magdalena Kokalović stekla majstorsko zvanje C.P. 1 dan.

-Jako smo ponosni na postignute rezultate i u 2018. ulazimo s velikim entuzijazmom i namjerom da u narednoj godini posjetimo još više turnira, seminara i postignemo još bolje rezultate. Hvala svima onima koji su bila kako materijalna tako i moralna podrška, a najveća zahvala našim roditeljima koji su prepoznali naš sportski kolektiv i koji daju bezrezervnu podršku kad je riječ o bilo kakvom projektu koji proizlazi iz našeg kluba, zaključio je Katić za kraj našeg razgovora.

 

 

(Jajce Online)