Panić se nada da će svi biti spremni za Švicarsku

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je počela pripreme za dvije utakmice sa Švicarskom koje očekuju naše reprezentativcem početkom januara.

Rukometaš Azotyja Marko Panić je rekao da će ovaj put imati duže vremena da se spreme za dvije utakmcie sa Švicarskom, te da se ide na pobjedu.

”Mislim da ćemo imati malo duže vremena da se spremimo za dvije utakmice protiv Švicarske, veći je problem što oni igraju četiri utakmice ovaj ciklus, igraće dvije utakmice sa Estoncima tako da ćemo moći dobro ih analizirati. Ima tu par rovitih momaka, nadam se da ćemo biti spremni za ta dva duela. Idemo na pobjedu, nećemo kalkulisati da vidimo hoće li nam možda Estonci pomoći. Idemo sigurno na dvije pobjede”, rekao je Panić za Oslobođenje i dodao da će dvije utakmice sa Saudijskom Arabijom biti odlična priprema.

”Dvije utakmice sa Saudijskom Arabijom u Beogradu će nam biti super proba i priprema za ove kvalifikacije za Švicarskom”.

Panić se veoma dobro snašao u Azotyu, a ističe da mu je u tome mnogo pomogao saigrač iz reprezentacije Nikola Prce.

”Super je u Azotyju, igram dobro, zdrav sam. Nisam očekivao da ću se tako brzo uklopiti, ali mi je puno pomogao Prce, igram deset godina sa njim u reprezentaciji tako da smo po meni nas dvojica noseći igrači. Nekako sve od nas ide”, završio je Panić.

 

(sport1.ba)