“Vodopad” slavio u tri navrata – najmlađi košarkaši poraženi

U posljednjem kolu No1 Lige mladih SBK/KSB u prvom dijelu sezone, u GSD Jajce snage su odmjerili ekipe “Vodopad” i KK “Promo” Donji Vakuf.

Prvu utakmicu igrala je mini-basket selekcija. Iako su u početku dobro parirali ekipi iz Vakufa, ipak su gosti prelomili utakmicu te već na poluvremenu stekli izrazitu prednost. Prednost su držali do samog kraja te zasluženo pobijedili.

KK “Vodopad” Jajce – KK “Promo” Donji Vakuf   26:42

Najbolji pojedinci : Kolovrat 6p, Žužić 3p, Alem 3p, Julardžija 5p, Mecavica 2p, Kurić2p…

Naredni susret bio je između pionirskih selekcija. Fantastičnu utakmicu odigrala je naša ekipa. Odbrana, realizacija napada, atmosfera – sve je bilo na vrhunskom nivou.

Dominacija se protezala kroz čitavu utakmicu, te na kraju kada se sve sabere nije ni čudan trijumf sa prednošću od 20 razlike.

KK “Vodopad” Jajce – KK “Promo” Donji Vakuf   69:49

Najbolji pojedinci : kapiten Lučić 34p, Rajić 13p, Turudić 13p, Glamočić 4p, Baković 3p, Begić 2p…

Utakmica kadetske selekcije, bila je neizvjesna od početka. Gosti su kontrolisali igru, djelovalo je da će se naši dečki mučiti. No onda je slijedio preokret. Odlična igra, prelijepa košarka viđena je od strane naših košarkaša.

Pred zadnji četvrtinu prednost je bila dovoljna da bi se utakmica mirno privela kraju, te tako upisala još jedna pobjeda pred zimsku pauzu.

KK “Vodopad” Jajce – KK “Promo” Donji Vakuf   56:40

Najbolji pojedinci : kapiten Perak 24p, Sivonjić 8p, Zejnilagić 17p, Krak 3p, Imamović 2p, Vunić 2p…

A onda je na kraju dana slijedila prava košarkaška poslastica. Duel juniorskih selekcija. Sa prvim napadom, do znanja je stavljeno da će ovo biti tvrd susret dvije odlične ekipe.

Ipak, naši momci su pokazali da sa njima nema šale. Motivisani, željni trijumfa, ginuli su na terenu za svaku loptu, svaki koš. Muška košarka igrala se na obje strane, ali ovaj put naša ekipa izlazi kao pobjednik, sasvim zasluženo slobodno se može reći.

KK “Vodopad” Jajce – KK “Promo” Donji Vakuf   70:53

Najbolji pojedinci : Mujić 20p, Marušić 14p, Mitrić 19p, Perak 8p, Zejnilagić 7p, Vunić 2p..

 

Čestitke ekipi iz Vakufa na zasluženoj pobjedi, borbenosti, fer i korektnoj igri.

 

 

(kk vodopad)