Pet frizura koje ćemo nositi u 2018.

Bez obzira da li vjerujete u mantru “Nova godina, nova ja”, nema bolje prilike za kompletno osvježenje izgleda od samog starta godine.

To su nam dokazale i brojne zvijezde koje su se pred početak nove godine odlučile za promjenu izgleda.

A kada su u pitanju one popularne frizure koje su obilježile godinu iza nas i kojima su se gore pomenute zvijezde upravo i priklanjale, onda je lob definitivno na prvom mjestu, sa opravdanim razlogom naravno.

Dužina do ramena zapravo je univerzalna frizura, koja je laskava za praktično svaki oblik lica, ali i tipova kose, bilo da je u pitanju kovrdžava, ravna ili talasasta.

Međutim, ukoliko vam je ova dužina ipak dosadila donosimo vam nekoliko ideja koje će značajno osvježiti vaš izgled.

Da li će biti u pitanju dramatična ili suptilna promena zavisi od vas, ali činjenica je da su dame proteklih mjeseci na crvenom tepihu prošetale i jednu i drugu varijaciju, bilo da su nekada nosile lob poput Džesika Bil ili predivne Keri Vašington ili su se odlučile za nešto dramatičniju promjenu poput Katie Holmes – koja nikada nije izgledala bolje no sa ovom frizurom.

Pogledajte u nastavku pet frizura koje će zamijeniti lob u 2018:

1. Bob sa šiškama

Ukoliko želite osvježenje lob frizure, najbolji način da to uradite jeste da nekoliko centimetara skratite kosu, ne mnogo ali dovoljno da ova suptilna promjena donese instant osvježenje. Međutim, ukoliko želite nešto drastičnije onda je tu svakako i opcija sa skraćivanjem šišaka.

2. Frizura sa dužim i razdvojenim šiškama

Ova frizura dobila je naziv “curtain bangs” i iako im naziv nije posebno naočit, činjenica je da ove šiške zaista izgledaju poput zavjese, ali i da mogu unijeti značajnu promjenu u izgled. Takođe, koliko postaju popularne o tome svjedoče i brojne fotografije za ideju stilizacije ovih šiški na Pinterestu. Najbolje izgledaju upravo ovako kako ih nosi Kirsten Dunst, stilizovane sa blago uvijenom kosom na lob dužini.

3. Izrastao korjen

S obzirom da je nijansiranje kose u fokusu već nekoliko godina unazad i to kao nikada do sada, a balajaž tehnika (koja podrazumjeva tamniji gornji i svjetliji donji dio, kao i pramenove) jedna od omiljenih, nikada nije bilo lakše pustiti prirodnu kosu da izraste, a da to ne samo da izgleda prihvatljivo i uredno, već i poželjno.

Lijepa Džesika takođe se godinama odlučuje upravo za ovaj tip nijansiranja kose, dok joj je po pitanju oblika frizure omiljen nešto duži lob koji je zahvalan za blago uvijanje i odlično izgleda ukoliko se osvježi sa svega nekoliko svejtlijih pramenova.

4. Pixie sa nešto dužom kosom

Dobar dio poznatih dama odlučio sa ne samo da skrati svoje duge uvojke, već i da u potpunosti odsječe kosu, a jedna od najdrastičnijih i najfantastičnijih promena koja je uslijedila zahvaljujući skraćenju kose, definitivno je ona glumice Kejt Holms.

Iako kratka, njena kosa nije u potpunosti skraćenja na svega centimetar, dva – kao što je slučaj sa Kate Hudson, dužina od nekoliko cantimetara ošišana je tako da se zadrži volumen, te da postoji opcija za stilizovanje kose na nekoliko načina.

5. Izblajhana pepeljastosiva kosa

Ukoliko želite nešto potpuno drugačije, jedna od najdrastičnijih promjena koju možete da uradite svakako je blajhanje kose u sivu boju, koja najefektnije izgleda na dugoj ravnoj kosi, a dužinu (dok ne poraste) možete postići ekstenzijama. Ipak, na lob frizuri ova boja (sa sve vidljivim tamnim izrastkom) izgleda podjednako odlično, ako nas pitate.

(NN/elle.hr)