Uvrijedio narkobosa na YouTubeu, pa ubijen u punom baru

uan Luis Lagunas Rosales, 17-godišnji Meksikanac i YouTube zvijezda, u nedavnom je videu poručio jednom od najopasnijih meksičkih narkobosova da mu “popuši k…”. A u ponedjeljak je grupa naoružanih kriminalaca upala u bar u kojem je partijao i ubila ga pred njegovim prijateljima i posjetiteljima bara.

Lagunas je ustrijeljen s najmanje 15 metaka, priopćio je državni advokat u gradu Jalisco, u saveznoj meksičkoj državi Sinaloa, kako prenosi Washington Post.

Sinaloa je, naravno, na glasu kao središte opasnih narkokartela. Ovom meksičkom državom je dugo vremena harao i zloglasni narkobos Joaquin Guzman, poznatiji kao El Chapo.

Ovaj nesretni tinejdžer doživio je zvjezdani uspon u svijetu društvenih mreža nakon što je napustio srednju školu s 15 godina i preselio se u Culiacán, gdje je radio u praonici automobila. U tom je gradu stekao nadimak po kojem je postao slavan na internetu – “El Pirata de Culiacán”, odnosno “pirat iz Culiacána”.

Kako je postao poznat, počeo je dobivati pozive na sve više partija. Unatoč tome što je bio maloljetan, počeo se nekontrolirano alkoholizirati, što je uredno pokazivao u svojim videima na društvenim mrežama. Njegovi fanovi mogli su ga vidjeti tako pijanog da bi se onesvijestio, iako je u Meksiku, kao i u većini država na svijetu, konzumacija alkohola zabranjena mlađima od 18.

Dobrim dijelom zahvaljujući svom neobuzdanom partijanju Lagunasova videa postala su viralna, a on je postao svojevrsna perverzna senzacija. Na Facebooku je skupio više od milion pratitelja, a na Instagramu više od 300.000. Zahvaljujući svojoj reputaciji gostovao je i u muzičkim spotovima te na promotivnim događajima.

 (Fokus.ba)