Michael Kors i Jimmy Choo više neće koristiti životinjsko krzno

Micheal Kors i Jimmy Choo više neće koristiti krzno u svojim proizvodima. Odluku je donio Micheal Kors, ali će se ona odnositi i na Jimmy Choo s obzirom da je Micheal Kors Holdings u julu preuzeo brend zahvaljujući multimilionskom sporazumu.

Odluka je uslijedila samo nekoliko mjeseci nakon što je Gucci najavio da će ukinuti krzno. Kors je donio odluku nakon što se izvršni direktor kompanije John Idol sastao s Dan Matthewsom iz PETA-e.

Američki luksuzni brend je objavio da će svi proizvodi od krzna koji se trenutno proizvode biti ukinuti do decembra 2018. godine te da će kupcima ponuditi alternativu.

“Ova odluka je novo poglavlje jer naša komapnija nastavlja razvijati upotrebu inovativnih materijala. Sada imamo mogućnost proizvoditi luksuznu odjeće bez upotrebe životinjskog krzna”, kazao je Idol.

Kors je godinama bio meta aktivista za prava životinja. Grupa demonstranata u junu je prekinula njegov intervju u New Yorku uzvikujući:”Michael Kors ima krv na rukama”.

Brend bi svoje nove proizvode bez krzna navodno trebao predstaviti već u februaru naredne godine, kada će na New York Fashion Weeku biti predstavljena kolekcija jesen/zima 2018.

 

(Klix)