Jahorina otvorena prva u regionu: Najava rekordne sezone

Olimpijski centar Jahorina otvorio je novu sezonu. Iz velikih ulaganja u infrastrukturu proizilazi optimizam, te se na ovoj planini očekuje rekordna sezona po broju posjeta.

Sa velikim očekivanjima, i sa nešto manje snijega na stazama, otvorena je sezona skijanja na Jahorini. Ove godine, prvi su u regionu otvorili staze za posjetioce.

“Mi od 3. decembra radimo svaki dan. Imali smo veliku posjećenost. Uglavnom obaramo rekorde što se tiče posjećenosti. U nedjelju smo imali 1500 skijaša na stazama OC Jahorina, što je za nas veliki uspjeh”, kazao je Dejan Levnaić iz OC Jahorina.

A sezoni su, kažu, prethodili veliki i ozbiljni radovi, nezapamćeni na Jahorini još od 1983.

“Proširili smo staze, izravnali staze, skinuli stare instalacije koje su ugrožavale širinu staze, uradili sistem vjetroustava na vrh planine, koji spječava da vjetar odnese snijeg, uradili akumulaciju za vještačko osvježavanje na preko 90 hiljada kubnih metara, počeli sa postavljanje cijevi za sistem za vještačko osvježavanje”, kazao je Ognjen Spasojević.

Svi očekuju rekordnu sezonu po broju posjetilaca na Jahorini.

“Ova sezona očekujem da bude rekordno dobra, iz razloga zbog mnogo ulaganja u planinu, zbog novog rukovodstva, zbog proširenja staza”, navedeno je.

Na stazi smo zatekli domaće, ali i posjetioce iz susjedne Hrvatske i Srbije. Svi su složni u ocjeni da su uvjeti na Jahorini i više od zadovoljavajućih.

A uveliko traju i pripreme za EYOF 2019.

Gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo 2019. godine bit će domaćini najveće sportske smotre još od olimpijade 1984. Evropski omladinski olimpijski festival takmičenje je koje ćeokupiti mlade sportiste iz 50 zemalja, koji će se takmičiti u 8 sportskih disciplina. Na stazama iza mene, na stazama olimpijske planine Jahorine bit će održane utrke iz alpskog skijanja.

 

 

(N1)