Pjesmom kultnog EKV-a simboličnu poruku su iz Prijedora poslali mladi iz nekoliko gradova BiH. Htjeli su da pokažu da im je dosta priče o ratu i neimaštini.

“Simbolično, “Ovo je zemlja za nas”, dobrodošli ste svi, ko god da ste i odakle god da ste. Dobrodošli ste danas”, rekla je Nina Fuštar za ATV

Sa Prijedorčankom Ninom pjevao je i Franjo iz Jajca. Oboje su, sa još nekoliko vršnjaka, “ambasadori pomirenja”. Tu titulu dobili su zahvaljujući učešću u USAID-ovom projektu “Re: Generacija”.

“Konkretno radimo na svim opštinama neku konkretnu stvar koja će biti vezana za sve lokalne zajednice kao jedan projekat koji će dati neku stvar za bolju budućnost nas u BiH”, rekao je Franjo Leovac.

U Jajcu će pomagati djeci sa posebnim potrebama, u Sanskom Mostu dijeliti besplatni zagrljaji, u Drvaru organizovati pozorišnu predstavu. Prijedoru je pripalo da pjeva, što uopšte nije loše, kažu omladinci.

“Da malo probudimo grad, da ne bude sumoran, da ne bude ljeto jedino vrijeme kad se dešava nešto u gradu”, kaže Nina.

Projekat je osmišljen da edukuje i motiviše mlade da zagovaraju pomirenje i suživot. Zato “ambasadori” poručuju političarima da se ugledaju na njih. Pa, ako bi pomoglo i da zajedno zapjevaju.

 

 

(Buka)