Odrekao se vijećničkog paušala: Izudin Dahija poklonio nastavnu opremu OŠ “Kiseljak 1”

Vijećnik SDA u Općinskom vijeću Kiseljak Izudin Dahija u toku predizborne kampanje, na prošlogodišnjim lokalnim izborima je imao samo dva obećanja, a to su da će raditi u interesu građana i da će se, ako bude izabran, odreći svog paušala i dati ga u dobrotvorne svrhe.

I dok prvo obećanje ispunjava na svakoj sjednici Općinskog vijeća i u svakodnevnom djelovanju, danas je realizovao i drugo dato obećanje. Od paušala je kupio nastavnu opremu Osnovnoj školi “Kiseljak 1”, u kojoj je i zaposlen kao nastavnik islamske vjeronauke.

Kako bi olakšao nastavu učenicima kojima i sam predaje Dahija je školi kupio i poklonio CASIO sintisajzer, šest cd radio playera, dva kompleta geometrijskog pribora, 20 pluto metalnih tabli, 25 plakata tablica djeljenja, 10 panoa periodnog sistema, dva panoa alfabeta, 20 panoa abecede, azbuke, divljih i domaćih životinja, geometrijskih tjela, portret pisca, priče u slici, te 20 paketa iglica za pluto table. Ukupna vrijednost ove opreme je veća od 1.300 KM.

Osim toga, u proteklom periodu za najuspješnije učenike prvog i drugog razreda koji su se takmičili u crtanju Poslanikove džamije u mjesecu Rebiu-l-evvelu poklonio je 10 paketića. Za 42 učenika škole koji su se takmičili u kategoriji literarnih radova, na temu: Poslanik je moj najveći uzor, kao nagradu obezbjedio jednodnevni izlet u Zenicu, posjetu kinu, gledanje filma u 3D rezoluciji i posjeta medresu Osman ef. Redžović u Visokom.

 

 

(Faktor.ba)