KK Vodopad: Dvije pobjede i poraz na gostovanju u Bugojnu

U okviru VIII kola No1 Lige mladih SBK/KSB danas su u Bugojnu odigrane tri utakmice između ekipa KK “Iskra” i KK “Vodopad” u tri kategorije (mini-basket, pioniri, kadeti).

Prvu utakmicu su odigrali najmanji, i pružili odmah dobru igru. Vođeni željom za pobjedom i dobrom motivacijom naši dječaci su krenuli jako od početka. Dobro odigrane akcije, pogađanje zicera i dobra odbrana rezultirali su trijumfom, prvim oficijelnim ove sezone.

KK “Iskra” Bugojno – KK “Vodopad” Jajce 14:46

Najbolji pojedinci bili su : Kolovrat 18p, Žužić 14p, Dunin 4p te ostali koji su dali doprinos ovoj visokoj pobjedi.

U utakmici pionirskih selekcija bolju igru pružila je domaća ekipa. Naše momke ni sreća nije služila, koš kao da je bio začaran. Zasluženo, domaćini su trijumfovali boljom igrom.
KK “Iskra” Bugojno – KK “Vodopad” Jajce  28:67
Najbolji pojedinci u našem timu su bili : Durek 8p, Lučić 6p, Rajić 3p, Zjajo 7p, Baković 2p.
I na kraju je odigran najuzbudljiviji susret dana. Susret između kadetskih selekcija. Od samog početka se vidjelo da će to biti neizvjesna utakmica. Ipak, fizički spremnija naša ekipa brzo je preokrenula rezultat u svoju korist.

Na poluvrijeme su otišli sa solidnom prednošču. U nastavku utakmice sigurno i samopouzdano su kontrolisali utakmicu, održali visoku prednost te tako mirno priveli utakmicu kraju.
Ovom pobjedom je kadetska selekcija ostala neporažena u dosadašnjem dijelu sezone.
KK “Iskra” Bugojno – KK “Vodopad” Jajce 55:41
U našoj ekipi su se istakli : kapiten Perak 19p, Sivonjić 10p, Zejnilagić 9p, Vunić 7p, Kahriman 2p i ostali koji su dodali svoje poene za pobjedu.
 
 (kk vodopad)