Zimska sezona bez konkretne ponude

Završeno je testiranje kompletne instalacije novog vertikalnog transporta na Bjelašnici, a tehnički prijem šesterosjeda i četverosjeda biće obavljen danas, kazala nam je Amra Kaljić, rukovodilac Sektora marketinga u KJP ZOI ‘84.

Ona je istaknula da će sve biti spremno do 17. decembra kada je planirano otvorenje zimske turističke sezone na Bjelašnici i Igmanu. O programu svečanog otvorenja nije mogla govoriti, kazavši nam da se sve po ovom pitanju radi na nivou resornog ministarstva i Turističke zajednice KS-a.

– Riječ je o kompleksnijem projektu i mi u ZOI-ju još nemamo informacije kakav će biti program svečanog otvorenja, kratko je rekla Kaljić.

Ona nije imala informaciju šta posjetioci ove sezone mogu očekivati na Bjelašnici i Igmanu.

– Taj dio pripremaju Turistička zajednica i Općina Trnovo i to nije u našoj nadležnosti. Što se tiče onoga što KJP ZOI ‘84 može ponuditi, pored skijanja na Bjelašnici i Igmanu, na Malom polju na Igmanu imat ćemo pet bebi-liftova za škole skijanja koje će krenuti u januaru. Obuke će trajati četiri sedmice, po pet radnih dana. Najmlađi će, osim toga, na raspolaganju imati tubing i sankašku stazu, dodala je Kaljić.

 

 

(Oslobođenje)