Vujošević nakon Francuske: Mi smo pokazali dva lica

Bosna i Hercegovina je upisala prvi poraz u kvalifkacijama za Svjetsko prvenstvo u košarci. Francuska je slavilia rezultatom 84:65.

Selektor Duško Vujošević je poslije utakmice istakao kako nije sasvim zadovoljan rezultatom, ali da ovaj sistem kvalifikacija predstavlja odličnu školu za naš tim.

“U košarkci možete pobijediti i izgubiti, Francuzi su večeras zaslužili pobjedu i ja im čestitam. Imali su veoma dobar odnos kada su u pitanju htjenje i borbenost u ovoj utakmici. Sigurno da su oni iako oslabljeni jači od našeg mladog tima. Mi smo pokazali dva lica, puno bolje u prvom poluvremenu. Nisam zadovoljan kako smo igrali, dosta poena smo primili u posljednjim sekundama protivničkih napada”, kazao je Vujošević i dodao:

“Iz ove utakmice moramo puno naučiti, ovo je prilika za sve nas, pogotovo za mlade igrače da steknu iskustvo. Ovaj sistem i kvalifikacije su najbolja škola košarke za njih. U narednim utakmica ćemo pokušati da svih 40 minuta igramo bolje nego večeras”, rekao je Vujošević.

Kapiten Elmedin Kikanović smatra kako Zmajeve najvažniji posao očekuje u februaru protiv Belgije i Rusije.

“Nakon dvije utakmice imamo jednu pobjedu, za nas je najvažniji februar, sada ovo trebamo analizirati i pripremiti se za mečeve protiv Belgije i Rusije”, kazao je Kikanović.

 (Fokus.ba)