KK ‘Vodopad’ učestvovao na Međunarodnom danu tolerancije

U Jajcu je danas obilježen Mežđunarodni dan tolerancije kojeg je organizovala Koalicija protiv mržnje “Zajedno” iz Jajca i Nansen Dijalog centar iz Sarajeva.

Direktor KK Vodopada, dr. Denis Zjajo osigurao je zapisničara i sudije. U odbojkaškoj utakmici, učestvovao je i jedan od košarkaških trenera, Kenan Popaja, koji je time dao podršku odbojci u našem gradu.

Na košarkaškoj utakmici, koja je odigrana između ekipe iz Jajca i Mrkonjić Grada, za naš tim su nastupili članovi našeg košarkaškog kluba, u sastavu : kapiten Gabriel Perak, Anto Marušić, Muhamed Mujić, Antonio Sivonjić, Emir Vunić, Amir Kahriman, Marin Bogić, Kenan Agić i  jedan od naših trenera – Kenan Čejvan.

U jednoj prije svega prijateljskoj utakmici, koja je pružila odličnu i neizvjesnu košarku, pobjedu je odnijela naša selekcija. Sudija ove utakmice bio je trener Aziz Bašimamović.

Ovim učešćem KK “Vodopad” Jajce je još jednom pokazao da podržava svaki vid organizacije koja čini dobro, ujedinjuje ljude, promoviše sport i to sve kroz zabavu.

RECI NE MRŽNJI !

 

 

 

(kkvodopad)