Promovisan roman ‘Tvoja ljepota mijenja svijet’ prvijenac autorice Adelise Begić (FOTO)

U prepunom salonu hotela “Turist ’98” održana je promocija knjige „Tvoja ljepota mijenja svijet” mlade autorice Adelise Begić.

Pored autorice o romanu su govorili još i nastavnica Mirela Duranović-Humić kao moderatorica te profesorica Ana Taraba kao kritičar.

-Adelisu Begić sam upoznala kao učenicu u četvrtom razredu osnovne kada je s radošću i nestrpljenjem počela učiti prve riječi engleskog jezika. Bila je jako tiha, ali izuzetno odgovorna učenica za svoje godine. Za kraj školske godine u osmom razredu zadala sam učenicama pismenu zadaću da pišu o svojim planovima za budućnost. Pri čitanju i ocjenjivanju pismenih zadaća morala sam zastati kod Adelisinog rada u kojem je ona napisala da trenutno završava pisanje svoje knjige i da će je objaviti jednog dana, prisjetila se Mirela Duranović-Humić.

Radnja romana prilagođena je mlađoj populaciji.

-Ovaj roman je suptilan prikaz kako je životna sreća imati osobu koja te neizmjerno voli, a ti mu uzvraćaš tu ljubav na neki poseban način. Roman je protkan humorom i svakakvim dogodovštinama, a sve to autorica je prilagodila mlađoj dobi kroz svoj način pisanja. Kroz cijelu knjigu javljaju se elementi napetosti što daje dodatnu draž prilikom čitanja, rekla je Ana Taraba.

Radnju ljubavnog romana „Tvoja ljepota mijenja svijet” u izdanju Planjaxa smjestila je u glavni grad naše države.

-Inspiraciju pronalazim u svemu sto me okružuje. U mojoj okolini, životu, ljubavi i prijateljstvu. Sve ono što osjećam i mislim prenosim na papir. Ova knjiga nije usko vezana za moj život, ali istovremeno se pronalazim u nekim situacijama, rekla je Adelisa Begić.

Promociju knjige organizovala je sama uz podršku porodice, prijatelja i sponzora.

-Veliku zahvalnost što je ovaj roman ugledao svijetlo dana dugujem prije svega svojoj porodici koji su cijelo vrijeme bili moja neizostavna podrška, nastavnicama Mireli Duranović-Humić i Slavici Drmić koje su mi pomogle da promovišem knjigu, profesorici Ani Tarabi koja je prihvatila da je promoviše kao i Općini Jajce na čelu s načelnikom Edinom Hozanom koji je pomogao finansijski štampanje te hotelu “Turist ’98” na ustupanju prostora na korištenje. Posebno se želim zahvaliti svojoj prijateljici Eni Imamović koja je bila moja podrška od samog početka, te svim onim ljudima koji su na svoj način pomogli da se promocija održi, istakla je ona.

U hotelu "Turist '98" održana je promocija knjige "Tvoja ljepota mijenja svijet", autorice Adelise Begić. O knjizi su…

Posted by JAJCE ONLINE on Saturday, November 11, 2017

Adelisa Begić je rođena 6. septembra 2001. godine u Zenici. Trenutno živi u Jajcu gdje pohađa medicinsku školu u SŠ “Nikola Šop”. Roman „Tvoja ljepota mijenja svijet” napisala je sa 14 godina, a u pripremi je i drugi.

Medijski pokrovitelj promocije bio je nezavisni portal Jajce Online.

 

 

 

(Jajce Online)