Jajce: U subotu promocija knjige “Kaleidoskop”, autorice Slavice Glamočak

U subotu sa početkom u 17:00 časova u biblioteci u sklopu Doma kulture biće upriličena promocija knjige „Kaleidoskop“ autorice Slavice Glamočak, piše Jajce Online.

Riječ je o epistolarnom zapisu jednog života, fragmentima izbjeglištva, odrastanja, podučavanja djece i ljubavnih veza. Autorica je dosad neobjavljivana, ali je svoj život posvetila pisanoj riječi kroz svoje četrdesetogodišnje nastavničko-učiteljsko iskustvo, kao i pisanje različitih oblika proznih djela.

Djelo „Kaleidoskop“ nastalo je kao porodični zapis njenih iskustava i proživljenih emocija, a povodom njenog 70. rođendana, unuka Sara Velaga odlučila je uzeti joj zapise i tajno objaviti u tiražu od 70 primjeraka kao rođendanski poklon. U skladu s tim ovo će biti i takva vrsta promocije, ali i djela.

Intimno, neplanirano i veliko u svojoj suštini, a ona je izazvati i probuditi emocije kod publike.

Slavica Glamočak je rođena 21.11.1947. godine u Đukićima kod Jajca. Završila je srednju učiteljsku školu u Jajcu, a zatim Višu Pedagošku Akademiju. Radila je kao prosvjetna radnica u Ćusinama, Bravnicama i Milama, kao i naseljima kod Jajca i osnovnoj školi „Berta Kučera“ u Jajcu.

Za vrijeme rata izbjegla i radila u Banjaluci u osnovnoj školi „Donja kola“ i „Dositej Obradović“. Vraćajući se u Jajce radila u osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Jezeru i radni vijek dovršila u osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ Baraći-oio-Podbrdo.

Ima ćerku Tanju Dakić i unuku Saru Velaga i unuka Emira Vunića.

U srcu nosi jedan veći broj učenika od prvog do petog razreda.

Da se ponovi rodi radila bi isti posao, vaspitavala djecu.

 

Dođite i podržite ovo djelo, a ujedno i proslavite zajedno sa nama.

 

(Jajce Online)