Adnan Lugavić: Vidim se kao top-model na svjetskoj modnoj sceni

Osamnaestogodišnji Tuzlak Adnan Lugavić prošlog mjeseca pobijedio je na prestižnom svjetskom izboru “The Look Of The Year” održanom u Italiji. 

Lugavić je prethodno ponio titulu “Lice godine Bosne i Hercegovine” za 2017. godinu zahvaljujući kojoj se i takmičio s predstavnicima iz više od 30 zemalja.

Odskočna daska

– Prvo mjesto na svjetskom “Licu godine” je velika čast kada među 30 zemalja učesnica baš mene izdvoje. To je velika odskočna daska novim licima koja žele ući u svijet modelinga. Medijski je moje ime sada internacionalno zabilježeno i to je odlična startna pozicija za karijeru – kaže Lugavić za „Dnevni avaz“.

Ističe da takmičenje koje je održano u italijanskom gradu Iskija predstavlja jedno od najprestižnijih svjetskih takmičenja. Dodaje i da je modna agencija “Model Scouting Office” regionalni vlasnik licence za organiziranje ovog takmičenja.

– Moja agencija iz BiH “Freestyle Models” mene je preporučila njima. Zahvalan sam im što su me dali u prave ruke. Za sva buduća nova lica ovo može biti put do profesionalnog modelinga s obzirom na to da ove dvije agencije blisko sarađuju. Moja karijera je tek na početku i veoma sam uzbuđen zbog svega što me čeka – kazao je Lugavić.

Brzo i spontano

Naglašava da prvo želi završiti srednju školu, gimnaziju “Meša Selimović” u Tuzli, nakon čega će se, uz studij, potpuno posvetiti modeling poslu. Svjestan je da će to zahtijevati dodatne napore i izazove.

– Sve ovo je došlo brzo i spontano. Svijet mode je izabrao mene. U budućnosti se vidim kao top-model na svjetskoj modnoj sceni. Svjestan sam da ovaj poziv nije i ne može biti trajno opredjeljenje iz razloga što želim upisati i završiti fakultet – zaključio je Lugavić.

Porodica najveća podrška

– Najveću podršku mi je pružila moja porodica. Tu su, naravno, i moji prijatelji koji me stalno bodre na mom putu prema uspjehu. Bez njih i njihove podrške sve bi bilo teže – istakao je Lugavić.

Fanovi iz cijelog svijeta

Kako kaže Lugavić, ima fanove, a u posljednje vrijeme javljaju mu se ljudi iz cijelog svijeta.

– Sa zadovoljstvom odgovaram na poruke. Također, mnogo vremena posvećujem svojim prijateljima i prijateljicama – iskreno govori Lugavić.

 

 

(avaz)