Ko je najbolji pjevač u parlamentu?

Sedma emisija je ponovno potvrdila da je ova ZMBT sezona jedna od najboljih do sada i da zaista imamo mnogo muzičkih talenata u našoj zemlji. Stručni žiri, četvorka koja svakoga petka ima sve teži i teži zadatak je i večeras svojim glasovima osmero mladih ljudi pružila prolazak u drugi krug, koji je sve bliže.

U ovoj emisiji imali smo dvije mlade dame koje poznajemo odranije, tačnije iz prve emisije. Na sreću, svoju drugu ”joker” šansu znale su iskoristiti na pravi način te si tako osigurati prolazak u drugi krug takmičenja.

Simpatije je dobila i mlada Selma Dagoja koja je imala zanimljiv scenski nastup, te je žiri nagradio s četiri desetke. Neke nove ljubavne priče su na pomolu, nova prijateljstva, jer ZMBT show je show koji voli mladost, dobru muziku i druženje.

Znamo da je uvijek fokus na našim takmičarima, jer tu smo zbog njih, a oni koji su večeras izborili prolazak u drugi krug su: Almir Delić, Adis Pupalović, Selma Dagoja, Anes Paljevac, Edin Nezirov, Ajla Frljak, Mensur Abdijanović, Abida Piralija.

Svi su se borili s istim žarom i željom, međutim neko mora ispasti, pravila showa tako nalažu. Oni s kojima smo se oprostili u prvom krugu su: Emina Porča, Belma Alkić, Elmir Smailhodžić, Ibrahim Karso, Damir Hodžić, Emir Memčić, Amar Čabaravdić, Azer Kelecija.

Sjajni žiri, koji uvijek ima simpatične komentare, večeras je bio na visini zadatka, ali ono što je bilo zanimljivo čuti jeste komentar Pecikoze o tome ko je najbolji pjevač u parlamentu. Znamo da je naš najpoznatiji član tekstopisac Fahrudin Pecikoza i politički aktivan, pa nas je zanimalo njegovo mišljenje o pjevačima u parlamentu. Šta je odgovorio pogledajte u videu ispod…

Sve vaše favorite i njihove pojedinačne nastupe pogledajte na našem ZMBT YouTube kanalu, a emisije u cijelosti u Hayat PLAY videoteci.

 (hayat.ba)