Naturgeist – domaći proizvod i vrhunski kvalitet iz Jajca (FOTO)

Živimo u vremenu velikog stresa, tehnološkog napretka i brzog života što za posljedicu ima nezdrav način življenja, uz stvaranje velike količine slobodnih radikala, koji dalje uzrokuju veliki broj malignih oboljenja.

Zbog toga treba razvijati svijest o zdravstveno ispravnoj hrani koja treba da zadovolji potrebe u vitaminima, mineralima, antioksidantima, a ne da joj osnovna svrha bude prosto zadovoljavanje energetskih potreba.

U svijetu, a sve više i u BiH, zadnju deceniju se mnogo priča o toj vrsti hrane. Hrana bogata različitim zdravim dodacima prehrani te obojenim namirnicama koji su bogati izvori antioksidanasa postaju sve popularnija u ishrani.

Naturgeist tjestenina bi upravo spadala u tu skupinu proizvoda.

Naturgeist je domaća radinost koja se bavi proizvodnjom tjestenine obogaćene začinskim biljem i sušenim gljivama, uz korištenje tradicionalne recepture. Tjestenina sadrži samo prirodne sastojke bez dodataka vještačkih boja i aditiva

Također, ono što ove proizvode izdvaja je korištenje tradicionalne recepture u kombinaciji sa modernim zahtjevima tržišta. 

Jedna od prednosti ovih proizvoda svakako su brzina i lakoća pripremanja obroka, uz istovremeno zadovoljavanje većine prehrambenih potreba.

Dvije vrste tjestenine Naturgeist od jaja i od koprive, od danas su dostupne u prodavnici Pougarka.

 

Više informacija možete dobiti na zvaničnoj Fb stranici Naturgeist ili na mobitel: 061/646-458.

 

(Jajce Online/Naturgeist)