Jajčanin Tomislav Katić: Potpuno sam spreman za Balkanske igre

Tomislav Katić, učenik Gimnazije Nikola Šop iz Jajca i član karate kluba “Kumite” iz Jajca, u periodu od 9 . do 11. novembra/studenog 2017. godine nastupat će na Balkanskim igrama za učenike osnovnih i srednjih škola. 

Ovaj izuzetno talentirani mladi takmičar, je na 1. Državnom prvenstvu za učenike osnovnih i srednjih škola, u uzrastu 2002/2001 u kategoriji +70 kg osvojio 2. mjesto i plasirao se na Balkanske igre, koje će biti održane u Novom Sadu.

-Mislim da je jako značajno za nas klub i za naš grad jer samo nakon godinu dana neiscrpnog rada da sam dospio tu gdje jesam. Za mene je to veliki korak unaprijed, ali ne želim stati samo na tome, govori nam talentirani Tomislav Katić za Jajce Online.

 

Treneri iz KK “Kumite” Jajce očekuju da će na pravi način predstaviti Bosnu i Hercegovinu, svoju školu i klub, te se nadaju pozitivnom rezultatu.

-Od takmičenja prvobitno očekujem lijepo druženje i super iskustvo, a slagao bih kada bi rekao da se ne nadam medalji, ističe on.

Sinoć je odradio zadnji trening sa trenerom Antom Katićem pred veliko takmičenje.

-Sa sinoćnjim treningom kod naših prijatelja iz karate kluba “Vezir” Travnik pripreme su završile i mislim da smo odradili jako dobar posao. Uvjeren sam da sam spreman za ovo veliko takmičenje, osjećam se dosta spremno, zaključuje on za kraj našeg razgovora.

 

 

(Jajce Online)