Jajčanin Adis Hodžić učestvuje na čuvenom Atinskom maratonu (FOTO)

Kao kruna uspješne sezone, Adis Hodžić učestvovat će na prestižnom Atinskom maratonu, jedinstvenom i originalnom, koji se održava na historijskoj trasi od Maratonskog polja do Atine, tragom čuvenog Filipidesa, piše Jajce Online.

Na ovom sportskom spektaklu, koji predstavlja hodočašće za sve maratonce, startovat će preko 30.000 trkača iz cijelog svijeta.

Rođeni Jajčanin Adis Hodžić trenutno živi i radi u Sarajevu.

-Trčao sam do sad sve polumaratone našoj državi i regiji, a posebno bih izdvojio utrke u Sarajevu, Splitu, Beogradu, Zagrebu, Banjaluci, Mostaru, zatim jednu utrku od 35 kilometara na Jahorina Ultra-Trail. Pošto radim u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH pri Ministarstvu sigurnosti Bosne i Hercegovine i od mene tražie potpunu spremnost, pa tako i ovaj izazov očekujem potpuno fizički pripremljen, govori nam Hodžić koji dvije godine aktivno sudjeluje u utrkama.

Naš sugrađanin u četvrtak putuje za Atinu.

-Prvi put ću trčati maraton u dužini od 42 kilometra. Trčati Atinski maraton za mene predstavlja veliki izazov jer samo po sebi je zahtjevno. Ovo je kruna karijere za svakog trkača i nije više ona polovica, već je nešto cijelo. Mnogo stvari je uzbudljivo i nepredvidljivo. Nikad ne znate kako će maraton izgledati jer mnoge stvari mogu poći po zlu. Nadam se da ću odgovoriti svim tim izazovima i utrku privesti kraju, govori Hodžić za Jajce Online.

Osim našeg sugrađanina na ovom čuvenom maratonu koji se održava u nedjelju učestvovat će još nekoliko njegovih radnih kolega.

 

(Jajce Online)