Kadeti i juniori ‘Vodopada’ deklasirali protivnike – poraz borbenih pionira (FOTO)

Danas je u Sportskoj dvorani Novi Travnik odigrano IV kolo Lige mladih SBK/KSB između našeg “Vodopada” i KK “Novi Travnik”.

Prva utakmica odigrana je između pionirskih selekcija. Dosta borbenosti je viđeno između ove dvije mlade ekipe, želja za igrom i što boljim rezultatom.

Bolju igru ipak pružila je domaća ekipa, iako su naši dječaci u par navrata bili u prilici da preuzmu stvar u svoje ruke, domaća ekipa se nije tako lako opustila, te su na kraju zasluženo pobjedili.

Rezultat je glasio KK “Novi Travnik” – KK “Vodopad” Jajce  54:34

Najbolji pojedinci u našem timu bili su : Turudić 11p, Rajić 8p, Zjajo 6p, Lučić 4p i ostali su dali svoj doprinos.

Druga utakmica je odigrana između kadetskih selekcija. Ozbiljnija košarka pronašla je svoje mjesto u dvorani, te su gledaoci mogli da uživaju u odličnoj predstavi naših momaka.

Pomalo nemilosrdno, poneseni željom da ostvare što bolji rezultat naši momci su odličnom odbranom i realizacijom u napadu, kroz sve četiri dionice imali prednost te na kraju trijumfovali visokim rezultatom.

Rezultat na kraju utakmice KK “Novi Travnik” – KK “Vodopad” Jajce  30:66

Najbolji pojedinci naše ekipe : Zejnilagić 21p, Perak 16p, Sivonjić 8p, te ostali koji su dali svoj doprinos pobjedi.

Zadnji, najspektakularniji meč odigran je između juniorskih selekcija. Kao i inače, viđena je prava muška košarka sa dosta dobrih poteza, prodora, koševa..

Utakmica je otvorena veoma tvrdo, te se na kraj prve četvrtine otišlo rezultatom 5:2. No, već u nastavku viđen je veći broj koševa, kada i naša ekipa ostvaruje prvu veću prednost.

Bez obzira, domaćini se nisu predavali, te su u jednom trenutku preokrenuli rezultat.

Ipak, naši momci vođeni velikom voljom, uspijevaju nadigrati protivničku momčad, te im na kraju nisu ostavili mogućnost sustizanja rezultata.

Krajnji rezultat je glasio KK “Novi Travnik” – KK “Vodopad” Jajce  54:67

U našoj momčadi su se istakli : Mitrić 20p, Mujić 10p, Marušić 10p, Kalkan 10p, Vunić 5p te ostali su naravno dodali svoje poene za ovu fenomenalnu pobjedu.

Zahvaljujemo se domaćinu na fer i korektnom ponašanju. Naredno kolo smo domaćini ekipi KK “Basket Time” Bugojno u pionirskoj kategoriji.

 

 

(kk vodopad)