Diskretna verzija smokey eye šminke

Popularni smokey eye način šminkanja očiju više nije rezerviran samo za večernje sate već se diskretnija verzija koristi i za svakodnevne dnevne obaveze.

Zahvaljujući makeup artistima koji stalno smišljaju nove načine šminkanja, sada svako od nas može izabrati smokey look koji najbolje odgovara našim željama, potrebama i ukusu. Ili, pak, svaku od ovih ideja možete iskoristiti u drugoj situaciji.

Za početak odaberite idealan način smokey eye makeupa za svoj oblik očiju, a onda pogledajte ideje koje boje kombinirati za idealni, senzualni smokey eye makeup. Svaki oblik očiju traži drugačije nanošenje sjena.

Za šire postavljene oči cilj je približiti oči, odnosno vizualno smanjiti udaljenost među njima. Cilj je ”blendati” sve prema unutarnjem uglu oka, tako da su tamnije nijanse na unutarnjem uglu, a nešto svjetlije na vanjskom.

Ako su vam spušteni kapci, izbjegavajte nanošenje tamne sjene po cijelom kapku, već u pregib i iznad pregiba. Koristite highlighter u unutarnjem uglu oka i ispod pregiba kapka kako bi oko djelovalo otvorenije.

 

 

(oslobodjenje.ba)