Obezbijeđeno učešće jajačkih poduzetnika na 6. Sajmu obrta, poduzetništva i turizma SBK/KSB

Opće udruženje obrtnika poslodavaca Donji Vakuf, pod pokroviteljstvom Vlade SBK/KSB i Općine Donji Vakuf, organizuje “6. Sajam obrta, poduzetništva i turizma SBK/KSB 2017”.

Sajam će biti održan u periodu od 22. do 24. novembra 2017. godine u Sportskoj dvorani u Donjem Vakufu, a ima za cilj povezivanje i upoznavanje privrednika iz regije, povećanje proizvodnje i izvoza, promovisanje privrednih potencijala Srednjobosanskog kantona i širenje liste partnera i područja plasmana roba i usluga.

Posjetitelji sajma imat će priliku probati nešto iz bogate ponude gastro kutka tradicionalnih bosanskih jela.

Tim povodom članovi Organizacionog odbora posjetili su Općinu Jajce i sastali se s načelnikom Edinom Hozanom.

Općina Jajce podržat će učešće jajačkih privrednika i malih obrtnika koji će imati priliku predstaviti svoje proizvode na ovom sajmu, tim više što će to značiti i okupljanje proizvođača s područja Kantona i njihovo povezivanje u budućim zajedničkim nastupima na tržištu.

Za sve izlagače s prostora općine Jajce obezbijedit će besplatan izložbeni prostor, a svi zainteresirani privredni subjekti, poljoprivredni proizvođači i mali obrtnici trebaju svoje učešće prijaviti u Službu privrede/gospodarstva Općine Jajce, ured broj 50.

 

 

 

 

(općina jajce)