Kako je propala Operacija trijumf: Gdje su i šta rade učesnici ovog mega-popularnog showa (VIDEO+FOTO)

Naš narod kaže – čudni su putevi Gospodnji, ali još su čudniji muzički rijaliti puteljci popločani dobrim namjerama.

U posljednjoj deceniji smo vidjeli bezbroj muzičkih takmičenja, talentovane mlade ljude i obećanja veća od života o karijerama, albumima i koncertima. Previše talenta i premalo ispunjenih obećanja. Gdje je zapelo u muzičkim životima kandidata “Operacije trijumf?” Verovatno ni oni ne znaju, piše Noizz.rs.

“Operacija trijumf” je trajala samo jednu sezonu koja je bila emotivana 2008. godine. Kombinacija muzičkog takmičenja, kampa za mlade muzičare i rijalitiji programa “Veliki brat” je bila udica za publiku od 7 do 77.

Navijali smo, plakali i smejali se sa našim miljenicima. Poslije četiri i po mjeseca emitovanja dobili smo pobjednika – Adnana Babajića, ali i potencijalne zvijezde domaće pop-rok scene: Vukašina Brajića, Danijela Pavlovića, Anu Bebić, Sonju Bakić, Nikolu Sarića, Nikolu Paunovića, Milicu Majstorović i Mirjanu Kostić.

Činjenica je da su se ljudi poslije takmičenja borili za svoje mjesto pod Suncem, ali od pohvala žirija i tapšanja po ramenu produkcije niko se hljeba nije najeo. Nažalost, talenat nije bio dovoljan da bi i danas bili dominatni u medijima kao prije 10 godina.

SONJA BAKIĆ

Sonja je bila favorit od samog starta takmičenja. Nastup sa američkom pjevačicom Anastacijom u “Operaciji trijumf” je bio jasan znak da ovo takmičenje ima zvijezdu, zato su svi bili iznenađeni kad je ispala prije polufinala.

Poslije “OT” Sonja je snimila duet sa Tonijem Cetinskim i ostvarila je saradnju sa The BeatShakers-ima. Imala je ugovor sa Sonijevom izdavačkom kućom “The Jive”. Posljednjih godina je nismo vidjeli u medijima. Sigurno da nije odustala od sna da postane velika muzička zvijezda. Trenutno zajedno sa bendom radi na njemačkom kruzeru.

VUKAŠIN BRAJIĆ

Vukašinu je pobjeda izmakla za dlaku jer je završio na drugom mjestu. Slična situacija mu se dogodila na Beoviziji 2009. godine na kojoj je nastupio zajedno sa svojim kolegama Nikolom Sarićem, Đorđem Gogovim i Nikolom Paunovićem.

Momci su činili sastav “OT bend” koji je zauzeo drugo mjesto na domaćem takmičenju za Euroviziju, pretekao ih je za nekoliko poena Marko Kon. Brajić možda nije predstavljao Srbiju na Evroviziji, ali zato jeste Bosnu i Hercegovinu 2010. godine.

DANIJEL PAVLOVIĆ

Danijel nije bio “svačija šoljica čaja”. Talenat nikad nije bio upitan, već njegov nezgodan karakter. Srećom po njega talenat je nakon takmičenja unovčio radom sa drugim izvođačima kojima je pisao pjesme. I dalje piše pjesme za sebe i druge, ali se sa pop muzike prešaltao u ono što “narod voli”.

MILICA MAJSTOROVIĆ

Milica Majstorović je imala svoj zlatni momenat poslije “OT”. Imala je dvije hit pesme i onda su se stvari stišale što se tiče muzike na neko vrijeme. Milica je upisala FDU.

Samopuzdanje da se bavi glumom ulio joj je reditelj Kokan Mladenović. Od 2012. godine potpuno se povukla iz medija. Glumačka karijera se pokazala kao pravi izbor jer je prvu ulogu dobila u predstavi koja je rađena po filmu “Dogvil”.

NIKOLA SARIĆ

Nikola je bio i ostao miljenik djevojčica. Neke stvari se ne mijenjaju. Medijima je bio najinteresantniji njegov emotivni odnos sa Milicom Majstorović, a kasnije sa koreografikinjom Milicom Cerović.

Prije šest godina je objavio album prvijenac “Pesmom kroz zid”. Posljednjih godina ga rijetko viđamo u medijima, ali muzički je i dalje aktivan na beogradskoj sceni.

ADNAN BABAJIĆ

Pobjednik Adnan Babjić je samo na početku karijere bio orijentisan na pop muziku i onda krenuo nekim drugim putem ili što bi rekla Seka Sablić u seriji “Ljubav, navika, panika”: “Tamo gdje se novac lopatama baca, tamo gdje se igra na stolovima, jede i pije”. Adnan je turbo-folk izvođač trenutno i više se niko ni ne sjeća njegovog pop početka u “OT”.

ANA BEBIĆ

Favorit publike je bila Ana Bebić. Hrvatica ima iskricu koju publika voli. Neposredna je i iskrena. Sa Anom se desila slična situacija kao i sa njenim ostalim kolegama, s tim što je više imala sreće u saradnji sa drugim muzičarima nego kao solista.

Kao i njen kolega Adnan više je orijentisana na “moderni folk zvuk”, a mnogi je pamte po hitu “Jugoslavija” sa Željkom Vasićem.

 (radiokameleon.ba)