Džumhur: Imponuje mi kada me u svijetu prepozaju kao navijača Željezničara

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur okončao je najupsješniju sezonu u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri.

Još nije poznato da li će novu sezonu dočekati kao 30. ili 31. teniser na ATP ranking-listi, što će u mnogome zavisiti od nastupa Richarda Gasqueta na Mastersu u Parizu.

Završio 30. ili jedno mjesto slabije plasiran, ovu sezonu 25-godišnji Sarajlija pamtit će po prvoj, a nedugo zatim i drugoj ATP tituli.

Ispostavilo se da Rusija savršeno odgovara Damiru. Prvo je trijumfovao u St. Petersburgu, potom i na Kremlin Cupu u ruskoj prijestolnici.

Damira svi znaju kao velikog navijača FK Željezničar, a zanimljivo da su ga upravo tako predstavili organizatori turnira u St. Petersburgu.

– Nije mi to uopće zasmetalo, čak šta više imponuje mi. Bilo mi je drago kada sam nakon meča vidio potpis “navijač FK Željezničar” – kazao je Džumhur na početku razgovora za Faktor.

Damir nam je kazao da je turnir u St. Petersburgu protekao apsolutno u znaku fudbala.

– Zanimljivo da je “player party” bio u nekom fudbalskom fazonu, svi igrači su manje-više predstavljeni kroz fudbal. Ne znam je li to zbog toga Zenita, ali prije bih rekao da je to zbog činjenice što će Rusija naredne sezone ugostiti Svjetsko prvenstvo u fudbalu – zaključio je naš najbolji teniser.

Najbolja sezone u karijeri Damira Džumhura bila je izuzetno naporna. U Bosni i Hercegovine odavno se više pratio tenis, a zbog Damirove navijačke pripadnosti, Željezničar i njegovi simpatizeri aktivno su pratili rezultate popularnog Džumija. Damir će sada imati malo više vremena da prati dešavanja vezana za klub iz Zvorničke 27.

Ipak, Damir kaže kako je njegov Željo mogao bolje okončati prošlu sezonu.

– Prošla sezona nije bila najbolja, mislim da smo je mogli okončati bolje – naglasio je Džumhur, koji je redovan gost na Grbavici kada god mu to profesionalne obaveze dozvoljavaju.

Nakon 13. kola u domaćem fudbalskom prvenstvu Željezničar zauzima drugu poziciju.

– Zbog mnogo obaveza nisam mogao baš pratiti utakmice. Ipak, znam da smo nakon jučerašnje pobjede Širokog nad Zrinjski drugi s 28 bodova – rekao je Džumhur na kraju uz nadu da će Plavi imati jednako uspješnu sezonu poput njegove.

 

 

(Faktor.ba)