Okršaj Kraljeva i Rođenih na Mračaju

Nakon poraza u Kaknju nogometaše Metalleghe BSI u subotu očekuje domaći duel sa Veležom.

Gosti su u prošlom kolu visoko savladali Slogu i sa mnogo samopouzdanja dolaze u Jajce gdje će ih bodriti 50-ak njihovih navijača.

„ Nakon duela sa Iskrom nekolicinu igrača sam odmorio i nisam ih ni vodio u Kakanj. Njihove zamjene među kojima je bilo i šest juniora, samo su u određenim fazama utakmice protiv Rudara pokazale da mogu računati na njih. Sve propuste iz ova dva duela pomno smo izanalizirali tokom sedmice i uz pojačane treninge spremni i motivirani dočekujemo ekipu Veleža koja je svakako jedna od najkvalitetnijih u ligi, „ istakao je Romeo Šapina trener Kraljeva naglašavajući da njegova ekipa očigledno ima problem kako da u gostima pozitivan rezultat pretvori u veći bodovni saldo.

Kraljevi su u Živinicama vodili 0:1 i imali igrača više ali je meč završen 1:1, potom u Bihaću kod rezultata 1:1 napravili kardinalnu grešku i izgubili meč sa 2:1. Niz je nastavljen u Orašju gdje su do 93.minute Kraljevi imali vodstvo od 0:1 ali i ovaj duel je završen 1:1, potom na gostovanjima u Visokom i Kaknju Jajčani također povedu sa 0:1 ali ne uspijevaju zadržati prednost i gube mečeve.

„ Očigledno imamo dva lica, jedno na gostovanjima a drugo na Mračaju.No, nećemo se vraćati unatrag, fokusirani smo samo na duel sa Veležom za koji konkurišu svi nogometaši,“ dodao je Šapina.

Utakmica počinje u 14,30 a sudiće je Mirza Kazlagić iz Cazina.

 

 

(Metalleghe bsi)