Trikovi za savršen kompaktni puder

Kako biste saznale koji kompaktni puder vam najbolje pristaje, prije svega s dermatologom morate provjeriti koji je tip vaše kože. Kada utvrdite ovu polaznu tačku, možete prijeći na sljedeći korak.

Žene koje imaju suhu kožu ne bi trebale često koristiti kompaktne pudere jer će suhi dijelovi lica više doći do izražaja.

Za žene koje imaju masniju kožu, kompaktni puderi idealno su rješenje. Učiniće vaš ten ujednačenim i matiranim za look bez neželjenog sjaja.

Osim tipa kože, pri odabiru kompaktnog pudera trebalo bi da obratite pažnju i na to da se njegova nijansa stapa s vašim prirodnim tenom!

Prije kupovine pudera, u drogerijama uvijek treba isprobati testere i tako pronaći najbolju nijansu. Ako ste u mogućnosti učinite to na dnevnom svjetlu tako što ćete malo pudera nanijeti na jedan dio lica i uporediti s onim koji nije pokriven puderom. Ako se ove nijanse poklapaju, to je idealan izbor za vas.

Kompaktni puder nanosite širokim kistom ili spužvastim aplikatorom koji dolazi uz njega u pakovanju.

Nanesite kompaktni puder tako što ćete zahvatiti malu količinu i nanijeti je ravnomjerno na lice iznutra prema van. Kompaktni puder koristi sve više žena jer je veoma lagane teksture pa ga ni ne osjećate na licu. Ako ga nosite tokom cijelog dana, vrlo je važno provjeriti sastav pudera kako ne biste izazvale neželjene efekte u slučaju da neki od sastojaka ne odgovara vašoj koži.

 

 

(NN/make-up.hr)