Osiguran direktan TV prijenos utakmice između rukometnih Zmajeva i Estonije

Rukometna reprezentacija BiH sutra navečer protiv Estonije u Sarajevu u dvorani Mirza Delibašić u 20 sati otvorit će kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Njemačkoj i Danskoj.

Direktan prijenos utakmice iz Skenderije emitira Face TV, a ovaj duel komentarisat će najbolji bh. komentator Sabahudin Topalbećirević Baho.

Naši rukometni Zmajevi nalaze se u grupi šest, a samo pobjednici svih šest grupa plasirat će se u baraž.

“Revanš” u subotu

Pored naše selekcije i Estonije u grupi 6 je u reprezentacija Švicarske, a naklon meča u Sarajevu, puleni Bilana Šumana u subotu će tražiti trijumf i na gostovanju u Talinu.

– Selekcija Estonije ima izmijenjen sastav, tu su sada Patrail i Janima (Jaanim), tako da se njihova igra izmijenila, vidjet ćemo kako to izgleda. Očekujem da bude na visini zadataka, a u duelu sa Estonijom želimo realizirati stvari koje smo zamislili, da iz tranzicije savladamo ih i na da pobjedom otvorimo kvalifikacije na pravi način – kaže Šuman.

Bez prava na kiks

U večerašnjem duelu očekuje se i podrška navijača. Od velike važnosti je da se ne dogodi kiks, s obzirom da su kvalifikacije kratke i da su mogućnosti popravke kiksa male.

– Odigrat ćemo svega četiri susreta, tako da u svakom od njih moramo biti na visini zadatka. Znam da nismo imali dovoljno vremena za uigravanje, ali i ovo što smo radili bilo je kvalitetno. Nadam se i dovoljno za pobjedu – kaže Šuman, koji će u popodnevnim satima odrediti 16 igrača koji će večeras izaći na teren.

Sa Šumanom će u Estoniju putovati 18 igrača.

Šuman bez tri asa, ali sa tri nova

Selektor Bilal Šuman uoči okupljanja suočio se s otkazima trojice igrača – Duška Čelice, Marka Tarabochije i Nebojše Grahovca, zbog čega je uputio naknadne pozive Goranu Daničiću, Adnanu Harmandiću i Denisu Serdareviću.

 

 

(avaz.ba)