U Jajcu sinoć odigrana predstava “Kod Tita u raju”

U punoj sali Doma kulture Jajce sinoć je odigrana predstava “Kod Tita u raju”. Riječ je o jednoj od najgledanijih komedija u posljednjih nekoliko godina na području bivše Jugoslavije.

Sjajno dvosatno igranje zasnovano na satiri i imitaciji istorijskih ličnosti novijeg doba, publika je nagradila dugim aplauzom i salvama smijeha, a sudeći prema reakcijama, predstava je itekako opravdala sva očekivanja.

U predstavi koja se sinoć, sedam godina od prvog igranja, predstavila jajačkoj publici lik Josipa Broza Tita tumači glumac Andrija Kovač, Franju Tuđmana i Paju (glas naroda) igra Ranko Goranović, a Slobodana Miloševića Marko Vučković.

Predstava “Kod Tita u raju” kroz imitacije i satiru govori o današnjoj političkoj i društvenoj sceni na području bivše zajedničke države, kao i istorijskim greškama koje su dovele do njenog raspada.

– Iako smo nas trojica zaista glumci sa velikim i dugogodišnjim iskustvom, moram priznati da smo imali malu dozu treme izaći pred jajačku publiku, jer je u Jajcu, na neki način, malo teže igrati Tita. Moram pohvaliti i jajačku publiku koja je bila više nego odlična – izjavio je za Jajce Online glumac Andrija Kovač.

 

(Jajce Online)