Dizajnerica Nives Ćorić o jesenjim trendovima: Želite izgledati moderno, na glavu stavite pletenu beretku

U sezoni jesen/zima 2017/18. godine neće biti moderno izlaziti gologlav, bar tako ističu modni stručnjaci. Nosit će se sve, ali su dizajneri ipak, naglasak stavili na beretku.

– Bez pokrivala za glavu izgledat ćete jednostavno nedovršeno – kaže modna dizajnerica iz Mostara Nives Ćorić i predlaže nekoliko primjera kapa koje nam nude svjetske modne kuće za ovu sezonu.

Raznovrstan izbor, vjerujemo nikoga neće ostaviti ravnodušnim, pa čak i one najsofisticiranije modne sladokusce.

Pa, krenimo redom:

Najpopularniji ženske pletene beretke

Iako su postojale još u doba starog Rima njihova masovna proizvodnja počela je u tek u 19. stoljeću, u Francuskoj, Španiji i Italiji. Mekane kape, najčešće štrikane ili heklane od vune ili konca te sašivene od vunenog štofa, najprije su nosili muškarci.
Danas ih, uglavnom, nose žene, i to na najrazličitije načine, a ove sezone posebno se ističu pletene beretke.

Pleteni modeli kapa

Pletene kape i dalje vladaju modnom pistom. Ove jeseni i zime ukrasite ih brošem i dugmićima.

Šeširi

Birajte one sa širokim obodom. Elegantni i sofisticirni modeli savršeno će se uklopiti sa ogrtačima i kaputima.

Krzno

Kape od različitih vrsta krzna i ove zime bit će u trendu. Posebno se ističu pokrivala za glavu u obliku turbana koje smo mogli vidjeti kod nekih dizajnera na predstavljanju jesenjih i zimskih kolekcija.

Retro

Dizajner svjetskog glasa Marc Jacobs, preko nove kolekcije retro kapa, nudi doživljaj atmosfere prošlog stoljeća i osjećaj bezvremenskog šarma popularnih 30-ih i 60-ih godina. Novi model izgledom liči rupčiću s kojim je tableta pričvršćena na glavu. Prilično neobično verzija ženskih šešira svidjet će se mnogim modernim ženama.

U vojnom stilu

I ove sezone nosit će se modeli koji podsjećaju na muški vojni stil. Pletene kape sa štitnicima za uši, te one koje su po izgledu vrlo slične kacigama, model su koji će se tražiti ove sezone.

 

 

(Faktor.ba)