Hadžić: Pozivam sve građane Jajca na dostojanstvo i suzdržavanje od svih međunacionalnih konflikata

Na vakufskoj parceli musalla Varošnice, nepoznati počinilac ili više njih oštetili su prilazne kapije, te ispisivanjem grafita povrijedili su muslimane i instituciju Medžlisa Islamske zajednice Jajce, piše Jajce Online.

Povodom tog čina oglasio se Medžlis Islamske zajednice Jajce na čijem je čelu glavni imam Zehrudin-ef.Hadžić.

-Iako se ovaj ružan i neprihvatljiv čin skrnavljenja imena i simbola najvažnije institucije kod Bošnjaka te uništavanja njene imovine ne može ničim opravdati. Pozivam sve građane Jajca na dostojanstvo i suzdržavanje od svih međunacionalnih konflikata, rekao je Hadžić.

Nepoznati počinioci ispisali su uvredljive grafita koji podstiču govor mržnje.

-Svjestan da poruke ispisane na tabli vrijeđaju Bošnjake i ulijevaju strah u njihova srca poručujemo im da se ničega ne boje i da ćemo sva iskušenja i uvrede zajedno prebroditi. Simptomatično je da kada se god napravi korak naprijed ka zbližavanju i suživotu desi se nešto što nastoji poremetiti. S toga pozivamo policijske organe da što prije otkriju počinitelja kako ne bi došlo do dizanja tenzija i vraćanja korak unazad. Pozivam sve vladine i nevladine organizacije da se aktivno uključe u očuvanju slobode i demokratskih prava svakog čovjeka, istakao je on.

 

 

(Jajce Online)