Pretučeni Ivo Jakovljević iz Jajca i dalje u teškom stanju: Raspisana potjernica za Amelom Dizdarevićem

Policajci MUP-a Livanjskog kantona i dalje tragaju za Amelom Dizdarevićem, koji se sumnjiči da je prije dva dana opljačkao, pretukao i vezao 58-godišnjeg Ivu Jakovljevića iz Jajca, te ga takvog ostavio u šumi nadomak Kupresa. 

Ova informacija za Faktor potvrđena je iz livanjske policije, gdje su nam kazali da je za Dizdarevićem raspisana i potjernica, te vjeruju da će uskoro biti uhapšen.

Kako saznajemo, policija ovo krivično djelo zasad vodi kao razbojništvo, a nakon što osumnjičeni bude priveden i istraga okončana, uz konsultacije sa dežurnim tužiocem će se odlučiti da li će eventualno doći do prekvalifikacije krivičnog djela.

Jakovljević je zbog težine povreda istog dana hospitaliziran u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Kako saznajemo, on se i dalje nalazi na Klinici za neurohirurgiju, gdje je smješten zbog teških povreda glave, i nema promjena u odnosu na dan ranije.

Policija i tužilaštvo provode istragu kako bi se utvrdilo šta se tačno dešavalo u šumi između Dizdarevića i Jakovljevića. Prema nezvaničnim informacijama, Jakovljević je prvo teško pretučen, a potom vezan u dubokoj šumi. On je nekako uspio izaći iz šume i doći do rampe kupreske Šumarije na lokalitetu Koprivnica. Tu ga je ugledao šumar, koji mu je odvezao ruke i skinuo ljepljivu traku s usta, a potom pozvao policiju.

Lokalni mediji navode kako se njih dvojica odranije poznaju, te da se Jakovljević bavi uzgojem i prodajom stoke, kao i to da je Dizdarević radio za njega kao čobanin. Navodi se i to da su njih dvojica, navodno, bili zajedno na izletu u šumi kako bi roštiljali, te da je Dizdarević napao Jakovljevića dok je skupljao grančice za potpalu roštilja i udarao ga najvjerovatnije drvetom. Međutim, zvaničnih informacija o tome nema.

– Kada su policajci došli na mjesto događaja, Jakovljević je pri svijesti bio bukvalno pet minuta. Uspio im je samo reći ko ga je napao. Kazao je da mu je Dizdarević ukrao neki novac, pretukao ga, vezao, pokušao ubiti i pobjegao. Onda je počeo povraćati i pao u nesvijest – kazao nam je izvor iz istrage.

 

 

(Faktor.ba)