Jajce: Obavijest o novom režimu saobraćaja u ulici Hrvoja Vučkića Hrvatinića

Obavještavamo građane da je zbog intenziviranih radova na rekonstrukciji ulice Hrvoja Vukčića Hrvatinića na snazi novi režim saobraćaja.

Odlukom općinskog načelnika izmijenjena je odluka o privremenoj regulaciji saobraćaja od 2.10.2017. godine. Od sutra (petak), 13.10.2017. godine na snazi je nova Odluka o privremenoj regulaciji saobraćaja prema kojoj:

1. Zabranjuje se saobraćaj svim vozilima s kružnog toka u ulicu H.V.Hrvatinića.

2. Zabranjuje se saobraćaj preko Starog plivskog mosta.

3. Dozvoljava se saobraćaj službenim vozilima oružanih snaga BiH, MUP-a, hitne pomoći, vatrogasne službe, pokopnih društava, komunalnih poduzeća, tehničke pomoći na cestama, inspekcije, pošte, brze pošte, taksi vozilima, vozilima u kojima se prevozi invalidna osoba i vozilima koja imaju odobrenje Općinske službe stambeno-komunalnih poslova, obnove, raseljenih osoba i izbjeglica u vrijeme trajanja zabrane iz ulice ZAVNOBiH-a u ulicu H.V.Hrvatinića.

4. Odluka stupa na snagu danom donošenja a primjenjivat će se od 13.10.2017. godine.
Također, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji ulice Hrvoja Vukčića Hrvatinića u dijelu od kružnog toka do Travničke kapije zatvaraju se javna parkirališta na lokacijama: parkiralište broj 1 (caffe „Milano“), broj 2 (Pećine) i broj 3 (Dom kulture).

Molimo građane za razumijevanje.

 

 

(općina jajce)