U toku akcija prikupljanja novca za izgradnju Centralnog šehidskog spomen obilježja u Jajcu

Krajem juna, u prostorijama Organizacija porodica šehida i poginulih boraca općine Jajce potpisan je ugovor o izgradnji Centralnog šehidskog spomen obilježja koje će biti izgrađeno u okviru harema džamije Esme sultanije.

Nakon niza sastanaka građevinskog Odbora donesena je odluka da se radovi na projektu povjere jajačkoj firmi”Mer-Kunić”d.o.o, a radovi su počeli početkom jula.

U ime izvođača radova ugovor je potpisao direktor firme “Mer-Kunić” d.o.o. Almir Kunić, dok je ispred Organizacije potpisao predsjednik Fuad Cerić.

Podsjećamo, prošle godine u okviru vjerske manifestacije ”Spomen njima, po(r)uka nama-dani šehidskog mevluda i obilježavanja zločina na području MIZ Jajce” postavljen je kamen temeljac za Centralno šehidsko spomen obilježje.

To je bio historijski čin jer je Jajce jedan od rijetkih gradova koji nema šehidsko spomen obilježje, a to zadovoljstvo posebno pripada porodicama šehida koji su strpljivo sve ove godine.

Organizacija porodica šehida i poginulih boraca općine Jajce glavni nositelj svih aktivnosti u realizaciji i gradnji budućeg spomen obilježja.

 

Svi koji žele da učestvuju u izgradnji ovog projekta uplate mogu izvršiti na žiro račun:

Organizacija porodica šehida i poginulih boraca općine Jajce

Tekući račun
broj: 1011320000441710 kod PBS ekspozitura Jajce sa naznakom za: “Izgradnja Centralnog šehidskog obilježja u Jajcu”

Devizni račun:
BA391011320000441710 IBAN
SWIFT CODE: PBS CBA 22

 

 

 

 

(Jajce Online)