Pobjednica ovogodišnjih “Septembarskih večeri” u Jajcu je mlada i talantovana pjevačica Lamija Leko koja je oduševila publiku, ali i žiri sa numerom “Rijeka bez imena”, piše Jajce Online.

Drugo mjesto pripalo je Josipu Štrkalju koji se predstavio sa izvedbom “Hej vi hitri bijeli dani”, a treće mjesto je pripalo Hani Kunić koja je emotivno izvela pjesmu od Marije Šerifović “Sama i nervozna”.

Mlada pjevačica Lamija Leko takmičila se na raznim festivalima, kao i na tv emisiji “Neki novi klinci”.

-Osjećaj je neopisivo divan. Bila mi je čast da učestvujem na manifestaciji koja se održava od 80′ tih godina. Za mene ova pobjeda ima još veći značaj upravo zbog te tradicije, rekla je Lamija Leko za Jajce Online.

Na takmičenju, koje je i ove godine organizovao JU „Dom kulture Jajce“ Jajce, učestvovali su još: Harisa Adžemović, Vanesa Reis, Emina Adžemović, Azmira Šahbaz, Emina Talić, Eldina Šahbaz, Haris Adžemović. Arijana Omerinović te Emilija Pranjko.

Kvalitet pjevanja, koje je u nekim momentima prelazilo nivo amaterizma, ocjenjivao je stručni žiri, a sačinjavali su ga: Alisa Musagić, članica GDO “Limena glazba Jajce, Katarina Ladan, profesorica muzičkog obrazovanja, Eda Matijević, nastavnica muzičkog obrazovanja i Ergin Žuna, profesor muzičkog obrazovanja.

Muzička pratnja na takmičenju povjerena je Goranu Pranjku, a u revijalnom dijelu ove manifestacije, koju je pratilo nešto veći broj ljubitelja narodne i zabavne muzike, nastupila je njegova supruga Mara.

Manifestacija “Septembarske večeri” kultni je događaj koji se u Jajcu održava još od 80’tih godina sa malom stankom zbog ratnih dešavanja.

Takmičenje pjevača amatera ponovo je pokrenuto 2005. godine i uspješno se održava iz godine u godinu zahvaljujući prije svega JU „Dom kulture Jajce“.

U nastavku pogledajte pobjedničku pjesmu “Rijeka bez imena” u izvedbi Lamije Leko:

Više fotografija možete pogledati na ovom linku.

 

 

(Jajce Online)