Rukometaši Jajca protiv Donjeg Vakufa otvaraju novu sezonu

 

U nastavku pročitajte saopćenje RK Jajce koje prenesimo u cijelosti:

Poštovani ljubitelji rukometa, dragi Jajčani ma gdje bili, 

Rukometni klub Jajce obavio je sve aktivnosti koje su bile potrebne kao što su: prijava kluba za takmičenje u Prvoj ligi F BiH grupa jug, zdravstveni pregledi i specijalistički igrača, licenciranje igrača i stručnog osoblja, uplata kotizacije i ostalo što je potrebno da bi se klub takmičio. 15.09. 2017.god. izvršeno je ždrijebanje.

Prvu utakmicu igramo kao gosti u Donjem Vakufu. Utakmica se igra 24.09. (nedjelja) s početkom u 17 sati. Drugo kolo, u Jajce nam dolazi Izviđač2, Utakmica bi se trebala igrati 30.09,treće kolo idemo Turbini u Jablanicu (7. ili 8.10), slijedeću u Jajcu dočekujemo Iskru iz Bugojna (14.10.). a potom (21 ili 22.10) putujemo na gostovanje u Čapljinu.

U šestom kolu 28.ili 29.10 smo ponovo gosti i igramo u Mostaru sa ekipom Veleža. Ovo bi bio raspored utakmica za mjesec oktobar 2017.godine. Škola rukometa za sve uzraste i ženska ekipa počela je s radom, treninzima (subota, nedjelja i četvrtak) a odigravanje utakmica za kategorije koje se takmiče u Ruk.ligi SBK još ne znamo, a nismo dogovorili ni prijateljske utakmice najmlađih jer su tek počeli sa treninzima.

Rukometašice i rukometaši, te uprava kluba vas poziva na utakmice i srdačno vas pozdravljamo i pozivamo: SVI NA RUKOMET, stoji u saopćenju na zvaničnoj Fb stranici RK Jajce.

 

 

(Jajce Online)