Projektom “Dijaspora za razvoj” omogućit će se otvaranje novih radnih mjesta i snažniji privredni subjekti

U okviru Projekta „Dijaspora za razvoj„ otvoren je vavni poziv svim kompanijama iz BiH za podnošenje prijedloga projekata za dodjelu bespovratnih sredstava u svrhu prenosa znanja i vještina dijaspore.

Tim povodom u organizaciji UNDP-a, na poziv Općine Jajce, upriličen je zajednički sastanak s privrednicima koji posluju na području općine Jajce.

Projekat predstavlja zajedničku inicijativu Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ambasade Švicarske, Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) i Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u BIH.
Direktni korisnici u okviru ovog Javnog poziva su isključivo privatni privredni subjekti koji posluju u BiH. Ukupno raspoloživa bespovratna sredstva po ovom Javnom pozivu iznose 470.000 američkih dolara. Maksimalni iznos finansijske podrške po korisniku je 20.000 američkih dolara, dok je minimalni iznos 5.000 američkih dolara.
Općina Jajce dijelom je projekta „Dijaspora za razvoj“ pa je tim veći interes da se pomogne i  privrednicima Jajca da apliciraju na ovaj javni poziv.
 
Javni poziv je otvoren do utroška sredstava, a zainteresovani privredni kolektivi javni poziv možete preuzeti ovdje.
(Općina Jajce)