Jajački karatisti osvojili 3 medalje na jednom od najvećih turnira u BiH (FOTO)

 

Peti Međunarodni karate turnir DBG Open 2017 održao se u Gradskoj športskoj dvorani u Čitluku jučer u sklopu programa obilježavanja turističko-kulturno- gospodarstvene manifestacije Dani berbe grožđa, piše Jajce Online.

Organizatori turnira su Karate klub “Hercegovina”, Karate klub “Međugorje” i Karate klub “Brotnjo”.

U konkurenciji preko 600 takmičara iz pet država, karatisti KK “Kumite” Jajce osvojili tri medalje te još jednom prikazali odličnu formu.

Najboljim se pokazao Rijad Mraković u borbama dječaka do 10 godina (-30kg) koji je osvojio srebrenu medalju, a istu medalju je osvojila Una Ceric-Zulum, ali samo u katama. Treće mjesto je osvojio Ivan Katić u borbama za dječake do 12 godine (+52 kg).

– Ovim putem se želim zahvaliti svim našim članovima, njihovim roditeljima, prijateljima, kolegama iz drugih klubova i simpatizerima našega kluba, kojih je svakim danom sve više i više ,a pomno prate naš klub na svakom našemu takmičenju kao i u svakodnevnom radu, te sve naše uspjehe vjerujem doživljavaju kao i svoje, a u našim padovima kad se dogode daju neizmjernu podršku. Djeci, klubu kao i meni treneru to mnogo znaci, često i više od medalje zlatnog sjaja. Hvala Vam od srca i nadam se da će te takvi i ostati, rekao je Ante Katić.

Po broju natjecatelja DBG Open je jedan od najvećih karate turnira u BiH. Turnir u Čitluku uz velik broj takmičara redovito su posjećivali čelni ljudi Krate saveza BiH i Karate saveza Hrvatske, ali i visoki predstavnici Svjetske karate federacije.

Od 390 klubova iz regiona koji učestvuju na međunarodnim takmičenjima, naš klub KK “Kumite” rangiran je na 145 mjestu.

 

(Jajce Online)